Menu
Zoeken
Mijn account
Categorieën
 Naar overzicht
Handschoenen, hoe zit het ook alweer?

Handschoenen, hoe zit het ook alweer?

Als schoonmaker kom je op verschillende plaatsen. In fabrieken en kantoren, maar ook in de zorg. Maar hoe zit het ook alweer met handschoenen?

Je bent het visitekaartje voor jouw bedrijf. Je komt overal binnen en bent overal hopelijk welkom. Je hebt te maken met verschillende soorten vuil. Een goede bescherming van de handen is belangrijk. Zeker wanneer je in aanraking kunt komen met verschillende soorten vuil, productieafval en schoonmaakmiddelen. Goede bescherming is ook belangrijk bij de verwerking van voedsel. De handschoenen van Haagclean voldoen aan de Europese eisen en normen die gesteld worden om je te beschermen tegen menselijk vuil en chemicaliën. 

Bij schoonmaakwerkzaamheden is het belangrijk dat de juiste handschoen gedragen wordt, die de juiste bescherming biedt. Handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende categoriën. Hoe hoger de categorie, hoe meer bescherming de handschoen biedt. Haagclean levert handschoenen in Categorie 1 en Categorie 3. Wat is het verschil?

Categorie 1 handschoenen: handschoenen van eenvoudig ontwerp. Handschoenen die vallen in categorie 1 bieden bescherming tegen minimale risico’s. Deze handschoenen bieden voldoende bescherming bij lichte schoonmaakwerkzaamheden en bij de verwerking van voedsel.

Categorie 3 handschoenen: handschoenen van complex ontwerp – voor onomkeerbare of dodelijke risico’s. Handschoenen die vallen onder categorie 3 bieden bescherming tegen de zwaarste risico’s, zoals bijvoorbeeld het werken met chemicaliën. De fabrikant of Europese importeur dient dit type handschoen aan een EG-typeonderzoek te onderwerpen en tevens de kwaliteit van de handschoenen zeker te stellen. De controlerende instantie wordt geïdentificeerd met een nummer dat naast de CE-markering vermeld moet worden.